Home & Living

Nye 5 Bay Drobo S med Esata pluss ny 8 Bay Droboelite med multi-vert ISCSI

Data Robotics har lansert to nye Drobo-modeller i dag. 5-bay, Esata utstyrte ‘Drobo S’ og 8-Bay Multi-Host Rack Mountable ‘Droboelite’. Begge innhegningene er tillegg til rekkevidden i stedet for utskiftninger, og gir kjøperne fire produkter å velge mellom nå. Les videre for alle detaljer, bilder og hastighetssammenligninger, pluss leserens spørsmål vi stiller til DR inkludert nyheter om offisiell Linux Suppor

Selskapet – Vi snakket med Data Robotics Senior Director of Product Marketing, Jim Sherhart forrige uke, og han fortalte at selskapet nå har sendt over 85 000 Drobos fordi oppstarten for 2 år siden. Det er også solgt over 5000 Drobopros i de to kvartalene fordi lanseringen og de virker fornøyd med første reaksjon på deres første SMB -klassesystem. I dag lanserer de to nye produkter, og dobler rekkevidden.

De nye Drobo S – Data Robotics sier at de nye Drobo S er en direkte reaksjon på kundene sine toppforespørsel – raskere ytelse. Den nye ESATA -porten er 50% raskere enn FW800 -grensesnittet. PC -brukere kan glede seg, selv om mange Mac -brukere vil bli forlatt fra festen, da det foreløpig ikke er noen Apple -maskiner som sender med Esata -porter og bare de øverste endelige MAC -proffene som kan passe til et ESATA -kort. Forbedringer i CPU og firmware innebærer imidlertid at både FireWire og USB 2.0 -grensesnitt også vil se hastighetsforbedringer på opptil 30% i forhold til 4 Bay -modellen (se graf nedenfor).

Den nye Drobo S – klikk for full størrelse versjon

Vi spurte Dr. hvorfor det fremdeles ikke er noen innebygd Ethernet-port. De sier at denne enheten fremdeles er kompatibel med Droboshare, men at når Ethernet først er introdusert, innebærer det en alvorlig reduksjon i hastigheten, faktisk sier de at de vil bli overrasket om noen vil bruke Droboshare med ‘S’, da den fullstendig vil negere det forbedret ytelse.

S bringer også dobbeltkjøringsredundansfunksjonen i Rackmount -modellene som lar deg komme deg etter svikt i to fysiske stasjoner. Dobbeltmodus kan enkelt være aktivert (eller deaktivert) med et klikk fra Dashboard -programvaren. Den ekstra bukta i denne kabinettet tillater 5 disker for gjeldende maksimalt 10 terabyte (7,3 TBS beskyttet).

Og nå kickeren. Til nesten £ 600 er Drobo S det dobbelte av prisen på den klassiske 4-bay-enheten (og rundt samme pris som hele vår DIY 8-Bay Home Server). DR påpeker at prisen på den grunnleggende kabinettet har falt betydelig fordi lanseringen, selv om det er en stor premie for S over den konvensjonelle modellen.

Den nye Droboelite – Da den ble utgitt, hadde Drobopro en viss kritikk på nytt ved implementeringen av ISCSI. Pro Pro kan bare kobles til en enkelt vert over sin ensomme iSCSI Ethernet -port. Den nye Droboelite har som mål å rette opp det ved å støtte flere verter. Med tillegg av sin støtte til “Lun Affinity” har boksen nå også 2 Gigabit Ethernet -porter – som kan kobles direkte til en Ethernet -bryter.

DR Report Elite er opptil 50% raskere enn Pro med overføringshastigheter på opptil 175 megabyte per sekund sammenlignet med maksimalt rundt 110 megabyte per sekund fra Pro (se graf nedenfor). FW800 -grensesnittet har blitt droppet fra eliten, og selv om det fremdeles er en USB -port, er dette nå for “Management”. 3U -monteringssettet er et valgfritt ekstra (strømbryteren er fremdeles på baksiden av enheten, noe som gjør det litt upraktisk i et 19 ”rack). Interessant nok sier Dr. 70/30 -skjevheten mot Apple Mac -eierskapet til deres 4 Bay -enhet praktisk talt det motsatte med Rackmount -produktet – skjevheten er 70/30 til fordel for Windows -brukere.

Eliten er mye mer enn det dobbelte av prisen på Pro til over £ 2.500. Med et komplett sett med 2 TB -stasjoner, burde en maksimert 16 TB -elite koste rundt £ 4000. I dette markedet kan det imidlertid sammenlignes gunstig med enterprise sans fra HP og Dell, som kan koste rundt £ 6.000 for muligens bare 2TB -er.

Klikk for full størrelse versjon

Hvis det er et nytt mellommarked som utvikler seg mellom en full blåst Enterprise SAN- og forbrukernivåenheter (og DRs tidlige suksess på dette rommet burde antyde at det er), kan Data Robotics ha dette for seg selv i overskuelig fremtid.

Behovet for hastighet – Vi ba DR om noen harde figurer på hastighetene til hver enhet. De sendte oss data fra sine egne interne tester ved hjelp av en rekke benchmarks (inkludert Kona, Blackmagic og Iometer). Vi har publisert ‘From – to’ lest hastighetsdata de sendte oss nedenfor, og planla også et gjennomsnitt av begge verdiene for hvert grensesnitt på hver enhet også for sammenligning. Mange interessante muligens er det faktum at Esata -porten på Drobo S praktisk talt er så raskt som ISCSI -grensesnittet på Drobopro.

[D] Drobo
[DS] Drobo S
[DP] Drobopro
[De] Droboelite

USB 2.0
20 til 30 MB/s
20 til 30 MB/s
25 til 32 MB/s

FW800
32 til 49 MB/s
35 til 62 MB/s
35 til 65 MB/s

Esata
70 til 90 MB/s

iScsi


65 til 110 MB/s
100 til 175 MB/s

Lesere spørsmål – mens vi snakket med Jim, tok viMuligheten til å stille ham noen av lesernes spørsmål (mottatt fra Twitter.com/ottomate Forums and Posting List).

Full Linux -støtte? – Kommer Linux -støtte ut av beta når som helst snart? Jim fortalte at rundt 10% av Drobo -eierne bruker Linux, og den offisielle støtten til OS kommer i ‘tidlig 2010’. Det vil omfatte støtte for minst to serverdistroer pluss to klienter – antagelig Ubuntu og A.N.Other? Ettersom Linux -støtte forlater Beta -status, vil DR også gi ut et offisielt Drobo -dashbord for det for første gang.

Windows Home Server? – Noen lesere lurte på om det er noen planer for en drobo mye mer egnet til bruk av Windows Home Server. Jim påpekte at dagens kunngjøring av Drobo S med sin raske Esata -port gjør det til en optimal kabinett for WHS -brukere å henge av serverne sine.

Bærbare produkter? – Det er foreløpig ingen planer for en mindre mobilkapsling fra DR.

Nettverksreplikasjon? – Én bruker spurte oss om han kunne ha 2 drobos på et LAN som repliserte hverandre automatisk (uten behov for en PC, Rsync osv.). Jim hadde hørt lignende forespørsler før og sa at Dr. alltid lyttet til brukere og ville vurdere forespørslene sine når de planla nye funksjoner.

Raskere ombygginger? – Noen planer om å fremskynde gjenoppbyggingsprosedyren? Jim påpeker at Drobos proprietær teknologi innebærer at systemet er smart nok (i motsetning til RAID) til ikke å gjenoppbygge tom diskplass, men bare plass med data. Han forteller oss at det er konstante forbedringer av systemet, og brukerne burde alltid sørge for at de har den nyeste firmware for å benytte seg av ytelsesutviklingen.

Roligere fans? – En gammel kastanje denne, men noen brukere spør oss fortsatt om overdreven viftestøy. Dr føler at dette er løst, men noen brukere av tidligere Drobos kan ha støyende enheter. Som ovenfor burde det å ha den nyeste firmware hjelpe mange brukere her også.

Lisensiering Unraid? – Har DR vurdert å lisensiere sin Unraid -teknologi til noen tredjeparter? – Selv om dette absolutt så ut til å være noe Dr har snakket om internt, sier Jim det neppe vil skje når som helst snart. Påvirkningen som DR har over både maskinvaren og programvaren, innebærer at de har eneste kontroll over merkevaren og dets troverdighet for datasikkerhet. Hvis du vil ha den tydelige brukervennligheten og tryggheten har en Drobo gir, må du kjøpe et datarobotikkprodukt i overskuelig fremtid.

Drobo.com: Drobo @ amazon.co.uk: Drobo @ amazon.com: Vår omfattende Drobo / DroBoshare Review

Dele denne:
Facebook
Twitter
Reddit
LinkedIn
Pinterest
E -post
Mer

Hva skjer
Skrive ut

Skype
Tumblr

Telegram
Lomme

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *