Home & Living

My Automated Home: Martyn Wendons Four Nodes

I den siste serien ‘My Automated Home’ viser Martyn Wendon oss rundt de fire nodene i hans smarte hjemoppsett. Undersystemene som dekker et tiår med sin retro-monterte teknologi, og er rikelig og inkluderer belysning, oppvarming, AV, CCTV, Utility Monitoring, XAP, XPL, 1Wire, Homeeasy, RFXCOM, X10, Z-Wave og mer!. Så ta en kaffe, lene deg tilbake og nerd ut.

Innlevering av: Martyn Wendon Vi flyttet til vårt nåværende hus i 1999 og var i det og litt av en gadget -nørd, jeg begynte å dyppe i hjemmeautomatisering. I løpet av rundt 2003 hadde jeg bevilget soverommet fire til å bruke som hjemmekontor / node null og i løpet av de foregående årene hadde jeg installert Cat5 på rom-for-rom-basis da renovering / dekorasjon ble utført. All Cat5 hadde blitt kjørt tilbake til dette rommet og ble avsluttet i et beskjedent veggmontert kommandoskabinett. Min generelle tommelfingerregel for Cat5 har vært åtte tilkoblinger per rom, vanligvis gruppert i firer i nærheten av kraftkontakter.

Jeg hadde en rekke servere / utstyr på kontoret på den tiden, i tillegg til et par PC -er (hyggelig og velsmakende om sommeren!) Og ting var bare fersken! Ankomsten til vårt første barn hadde ubetydelig innvirkning på alle ting “hobby” -relaterte og forskjellige “prosjekter” kom og gikk (noen ble til og med ferdig!), Men da, i 2006, ble partneren min gravid med vårt andre barn og foreslo (les det som som som som “Krevd”) at soverommet fire måtte bli min tre år gamle datters soverom, slik at den ventende babyen kunne ha soverommet tre som barnehagen. Soverom to den gangen var et gjesterom, og jeg ble fortalt “Du kan bruke det som et kontor så lenge det fremdeles kan brukes som et gjesterom”! Jøss takk! Vel, i det minste ble jeg ikke laget for å flytte inn i et skur i hagen!

Så resultatet av alt dette var at jeg trengte å flytte Node Zero til et annet sted, reduserer kontoret mitt til et hjørne av et soverom, mens jeg opprettholdt kablingen som jeg allerede hadde installert. Å og dekorere tre soverom underveis også! Nå har det gått 5 år siden den gang, og ting har endret seg betydelig, og HA -utstyret mitt er nå delt over fire separate steder (Node Zero gjennom Node Three)! Det som følger er en grov oversikt over disse nodene og detaljene om noen av funksjonene og fasilitetene som utgjør vårt smarte hjem.

Klikk på bildet for stor versjon

Node Zero-Om-lokaliserende Node Zero kom aldri til å være en lett oppgave, men heldigvis hadde jeg allerede et sted for at det skulle gå. Da vi opprinnelig hadde flyttet inn i huset, ble garasjen brukt til å sette en av bilene våre i, men gjennom årene hadde bilstørrelsene vokst og ikke lenger montert, så garasjen hadde blitt mer et verksted / dumping.

Jeg bestemte meg for at et hjørne av garasjen kunne brukes til å plassere den nye noden null, men ble revet i to retninger for hva jeg skulle bygge der. På den ene siden hadde jeg nå plass til et rack i full høyde med en beskrivelse, men på den andre siden følte jeg at en eller annen form for skap kan være mer allsidig.

Jeg slo meg til slutt på å bygge et skap, ved å bruke lagkvalitets lag for ytterveggene, og jeg flådde de indre veggene med gipsplate og fylte hulrommet med skum for å isolere fra kulde om vinteren og hjelpe til med å avkjøle om sommeren. Utstyrshyllene er igjen tre, men de har blitt boret med 15 mm hull for å hjelpe luftstrømmen mellom dem, og de stopper også noen centimeter under bakveggen og inngangsdøren.

Jeg monterte også en 6 ″ extractor -vifte med baderom i bunnen (suger inn) og en 6 ″ baderomsavtraktorvifte i toppen (suger ut) som ble kanalisert til utenfor garasjen – ideen var den kule (er) luften fra betongen Garasjegulvet ville bli sugd opp gjennom utstyret og varm luft sugd ut fra toppen. Begge disse fansen hadde bilåpning / lukkende ventilasjonsåpninger på fronten, og jeg kontrollerte dem av en enkel termostat i midten av rackveggen.

Dette fungerte bra i utgangspunktet, men da jeg la mer og mer utstyr til stativet, begynte jeg virkelig å slite med kjøling – temperaturene ville nå 50 DEGC om sommeren tre år eller så tilbake. På et tidspunkt ty til en av de bærbare klimaanleggene i garasjen som blåste direkte i et hull jeg skar i inngangsdøren den gangen (jeg var ganske desperat på det tidspunktet). Selv dette fungerte ikke veldig bra, og tok bare noen få grader av temperaturene på toppen av stativet.

Så for et par år siden fikk jeg snakke med en kamerat av en venn som var i hydroponics som antydet at fans av badetypen var bortkastet tid, og det jeg trengte var noe som kunne “erstatte” luften i stativet like mange ganger som mulig i løpet av en time. Han foreslo å se på hvilke typer fans som er tilgjengelige for hydroponics, da de var designet for å gjøre nettopp det.

Etter litt research, slo jeg meg ned på en som denne. Jeg fjernet baderomsavtraktorviften fra toppstativet og erstattet den med inline -viften. Første gang jeg drev den opp, var suget som ble opprettet av luftstrømmen slik at jeg faktisk struggførte til å få inngangsdøren åpen igjen! Jeg endte opp med å måtte introdusere noe ekstra ventilasjon i bunnen av stativet, og luftstrømmen nå er fantastisk! I fjor sommer, med viften “sykling” inn og ut som og når det trengs, så jeg sjelden temperaturer på toppen av racket på over 38 DEGC – det er en ganske god dråpe fra 50+

I løpet av de kjøligere månedene sykler viftesyklene inn og ut mye mindre, og temperaturen på toppen av stativet henger rundt 30 DEGC. I høst planlegger jeg å installere en slags varmeveksler i kanaluttaket for å prøve å bruke noe av den bortkastede varmen andre steder i huset, kanskje for å forvare vannet til Combi-kjelen.

På toppen kan du se kanal- og in-line-viften og kan se CAT5-kablingen komme ned fra huset inn i toppen av stativet. Synlig er også et PIR fra sikkerhetssystemet (det er over 40 pirs / magnetiske kontaktsensorer i hele huset / garasjen), CCTV -kamera, høyttaler for det viktige verkstedmusikken (for ikke å nevne tekst til tale), og hvis du ser veldig nøye Du kan se et par antenner for et par GSM <-> pstn gateways. (De gule Cat5 -kablene som går ut fra inngangsdøren er midlertidig mens jeg tester noe utstyr på arbeidsbenken).

En av grunnene til at jeg bygde stativet ut av tre, var at det er ekstremt fleksibelt å montere utstyr, lage hull for kabler, flytte hyller osv. Som det kan sees, selv om jeg nylig ryddet på strømkablingen, har nettverkskabelen i behov for Noe oppmerksomhet-det er på oppgavelisten, ærlig! Tastaturstativet ble slått opp av noen avknytter av tre og noen gamle vårhengsler og brettes flatt tilbake til døren når de ikke er i bruk. Legg også merke til den omformulerte 15 ″ TFT-dette må nå være omtrent 9 år gammel, lenge før Vesa-montering var vanlig sted, så det var rikelig med hack-sawing av det originale stativet for å la det monteres på døren! Selv om den bare støtter 1024*768 -oppløsning, er det mer enn nok for enkle serverkonfigurasjonsoppgaver.

Mens jeg bygde stativet, bestemte jeg meg for at det ville være lurt å oppgradere elektrikken i garasjen, både for å støtte kravene til det nye stativet og også for å la mer utstyr for verkstedtypen være lettere å strømmen (garasjen hadde bare en enkelt dobbel stikkontakt og lys som kommer ut av huset elektrikk).

Jeg kjørte all elektrikk for stativet og garasjen selv, og deretter monterte et automatisert hjemmemeldingsliste -medlem Sparkie (glad for å anbefale ham hvis det ble spurt) til forbrukerenheten, utførte endelige koneksjoner og testet det hele. Den innkommende elektriske forsyningen er nå delt på måleren og mater forbrukerenheten for garasjen og forbrukerenheten for huset hver for seg. Den innkommende elektriske forsyningen er nå delt på måleren og mater forbrukerenheten for garasjen og forbrukerenheten for huset hver for seg. En “CurrentCost” -sender med tre nåværende klemmer lar meg spore generell valg, garasje / node null elektriker og husets strømbruk separat. Jeg monterte også en optoelektisk sensor til den elektriske måleren som teller pulser som tillater 100% nøyaktig logging av den generelle elektisitetsbruken ved måleren.

Mot fronten av garasjen er det noe mer HA -relatert utstyr montert opp i takområdet, og bildet nedenfor viser dette. Jeg er en stor fan av RFXCOM -utstyret, og du kan se et LAN -grensesnitt som inneholder 434MHz mottaker og sender og 868MHz mottaker for forskjellige HA -relaterte protokoller som X10, Homeeasy, Visonic, osv applikasjon. Du kan også se et RFXMeter som inneholder 3 pulsmoduler som jeg har konfigurert til å telle strøm, gass og vannbruk på deres respektive meter. En 1wire -temperatursensor kan også omtrent sees som går tilbake over CAT5 til et HA7NET 1Wire LAN -grensesnitt i stativet. Jeg bruker 1wire -sensorer mye i hele huset, og de har vist seg både anerkjente og nøyaktige.

Klikk på bildet for stor versjon

Jeg nevnte at all viktig verkstedmusikk og vi bruker en Slim Devices Squeezebox og en gammel 2 -kanals stereoforsterker som satt på Workbench. Dette er konfigurert til strøm på automatisk (ved hjelp av en “Homeeasy” -kontakter som den er koblet til) når garasjeporten åpnes og tilfeldige lekelister automatisk begynner å spille. Det som ser ut som en høyttaler som satt på toppen av forsterkeren, har faktisk blitt slaktet siden den inneholdt en innebygd stereoforsterker for 2 kanal Bakhagen – fantastisk for sommergrenser, og alle automatisk kontrollerbare over nettverket.

Bildet nedenfor viser en liten Tablet -PC -skjerm som er oppsett i den andre enden av arbeidsbenken. Dette har vist seg ekstremt verdifullt med årene, som selv om det er ganske gammelt og tregt, det lar media sees i garasjen mens du jobber med flere av de uoppfylte HA-prosjektene! Pluss at det er nyttig for forskning, nettlesing osv. Og også for konfigureringUlike utstyr i nettverket som ellers vil kreve en tur inn i huset

Klikk på bildet for stor versjon

Arbeidsbenken spenner over hele siden av garasjen, og det er rikelig med elektriske stikkontakter for lokal utstyrskraft. Jeg tester for øyeblikket en ny NAS (legg merke til de gule CAT5 -kablene som går tilbake til stativet i det første bildet over).

Det er totalt seks UPS-er rundt huset / garasjen, og de er alle APC, som hver har tilleggs-SNMP-kortene installert som tillater nettverksovervåking direkte. Disse spesielle UPS -ene lever inn i nettverkskontrollerbar PDU på høyre side, og dette tilbyr igjen åtte kontrollerbare utganger (fire på hver UPS). Kraft blir deretter matet herfra til hovedserverne og viktig nettverksutstyr i stativet, med PDU som gir muligheten til å eksternt strømsyklusutstyr om nødvendig. I visning er også en Netgear 48 Port Gigabit Smart Switch, som har bagasjerom / henger opp til nettverksbryterne i Node One. Det er også bagasjerom / forsinkelser til noen av serverne som har nettverkskort med flere port i seg, noe som tillater betydelige nettverksoverføringshastigheter der det er nødvendig. Server One er hoveddomenekontrolleren / postserveren og kjører for tiden Windows SBS 2003 – dette skyldes kort tid til en virtuell SBS 2008. Server to kjører VMware ESXi vSphere og har 2 Quad Port Gigabit nettverkskort i, 8 GB RAM samt rundt 1 TB skrikende raskt 15.000 rpm SAS harddisk separert ut i to RAID0 -matriser. Nevnte jeg at det var raskt? ESXi på denne maskinen er for tiden vertskap Last ned karantene.

Vi kjører også en tredje server med identiske spesifikasjoner med ESXI -serveren, denne gangen kjører Ubuntu Linux. Det viktigste funksjonen er å kjøre Zoneminder for CCTV -plikter, og det har et 16 -kanals videogrepkort i det for det formålet. Den kjører også VMware Server for Linux og er vert for et par VM -er, hvorav den ene serverer den utmerkede Housebot HA -programvaren som jeg bruker for å gi forskjellige grafiske grensesnitt rundt i huset (de fleste er et arbeid som pågår jeg må si, eller “Crap” som SWMBO vil si!) Den andre VM er en ISA -server som fungerer som en inngangsport inn / ut av det interne nettverket. Ved siden av serveren kan du se en CCTV -matriksbryter der alle CCTV -kameraene går gjennom før du havner på fangstkortet på serveren. Utgangen fra matrisen mates rundt i huset til forskjellige TV -er over CAT5 og kan kontrolleres via infrarød i hvert rom (IR -> SqueezeBox -> XAP -> RS232 -> CCTV Matrix). På toppen av matrisen er CurrentCost-mottakeren som er koblet over en RS232 <-> Ethernet-gateway til XAP VM nevnt over der programvaren kjører for å sende opp lesningene over XAP for behandling andre steder. En Rio -mottaker tilbyr musikk for badet over Cat5 via Node One, og på toppen av Rio kan SqueezeBox Duet -spilleren for bakhagene omtrent bli sett. Den hvite boksen til høyre er en CCTV -strømforsyning som de fleste av CCTV -kameraene blir matet fra, og kutter ned strømadaptere i stativet. Dette er i stand til å levere 18 12V -utganger opptil 500mA, og jeg har også brukt det til andre 12V -utstyr, og reduserer kraftadaptere i stativet ytterligere.

Neste hylle opp er en ytterligere server med lignende spesifikasjoner som de andre-dette gir for tiden lagring for medier og sikkerhetskopiering for hele nettverket-bare rundt 3TB, liten stikk sammenlignet med noen automatiserte hjemmelesere! Tidligere ga det også PVR-funksjoner med DVB-C og DVB-T-kort, men jeg har siden virtualisert disse funksjonene, slik at maskinen skal erstattes kort tid med en lav effekt NAS. Den kjører for tiden også VMware Server for Windows og er vert for noen flere VM -er og en av disse HA

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *